מתוק ומרפא


 


הדבש, מזון המוערך בזכות טעמו המתוק ובזכות סגולות הריפוי שלו, מוכר מתרבויות עתיקות עד

ימינו.

בתרבות ההודית הקשר בין האדם, הדבורה והדבש תפסו מקום מקודש ונקשרו לאלים ונכנסו

למיתולוגיה. אל האהבה "קאמה" מתואר כשעל צווארו שרשרת דבורים. הדבורה מסמלת את האהבה המתוקה

כדבש והכאב שמתלווה לה כעוקץ .

האיורוודה מייחסת לדבש איכויות תזונתיות ורפואיות. בכתבים הקלאסיים מוזכרים

שמונה סוגי דבש, החלוקה נעשית לפי זני הדבורים, לכל זן איכויות ספציפיות לו.

הדבש המופק מדבורת הדבש המוכרת לנו הוא בטעמים מתוק ועפיץ עם איכות מקררת ומיבשת.

הטעם המתוק, מזין ומורכב מהיסודות מים ואדמה ומאופיין בכבדות וקור. הטעם העפיץ מפחית,

מכווץ ומנקה, מורכב מאוויר ואדמה. האויר קל והאדמה כבדה אך שניהם מתאפיינים ביובש. שילוב של

כל האיכויות האלו מעניקות לדבש יכולת הזנה מחד ויכולת ניקוי וגירוד "אמה" ( בסנסקריט -רעלים)

מאידך.

מתי נשתמש בדבש לריפוי ? 

כשיש צורך בניקוי רעלים, יבוש עודפי נוזלים, גירוד ופתיחת ערוצים חסומים.

 
  • הפחתת משקל וטיפול בסוכרת.  השימוש בדבש יעיל על אף המתיקות שלו.השימוש יהיה במינונים קטנים.
  • בטיפול במערכת הנשימה, בעודף ליחה ונזלת .
  • בריפוי מחלות עור, איחוי פצעים חיצוניים וכיבים פנימיים.

הדבש מהווה תרופה בפני עצמה או כתוספת יחד עם צמחי מרפא. לדבש יש יכולת לספוג ולהעצים את תכונות

הצמחים, בזכות עדינותו ויכולת החדירה שלו מסייע בהטמעת חומרי המרפא והבאתם למקומות המיועדים בגוף .

​בחירת הדבש :

בחנויות קיים מבחר של סוגי דבש המופקים מפרחים בטעמים שונים. ניתן לבחור ביניהם בהתאם

לאיכויות הריפוי:

דבש מפרחי אקליפטוס – מונע מחלות זיהומיות של מערכת הנשימה, מעלה חיסוניות הגוף ומעורר

את פעילות הלב .

דבש מפרחי בר- צבעו הכהה  מעיד על תכולה גבוהה של מינרלים וברזל.

ד
בש מפרחי הדרים – מונע עצירות

דבש מפרחי הזעתר/אזוב מצוי  - אנטי דלקתי ,נוגד כאב ,אנטי פטרייתי, משפר את הזיכרון.


בצריכת דבש יש להיזהר:

מאכילת כמות מוגזמת של דבש המשמינה ויוצרת עודפי רעלים.

חימום דבש מעבר לארבעים מעלות צלזיוס הופכים אותו לרעיל . החום מגביר את ההשפעה הרעילה

בדבש כיוון שהוא מיוצר מהדבורה המכילה ארס ומופק לעיתים גם מצוף פרחים רעילים .

בספרי הרפואה איורוודית מציינים שחימום הדבש או הוספה שלו למזון חם ישנה את הרכבו הכימי

ויהפכו למעין דבק הנצמד לקרומים ריריים הסותם ערוצים עדינים בגוף.

הדבש האיכותי הוא זה שלא עבר חימום ותהליכים תעשייתיים שונים כתוספת סוכר, מים ,חומרי

טעם וחומרים משמרים. דבש מומלץ לאחסן בכלי זכוכית או חרס במקום יבש וחשוך לשימור

האיכויות והארומה. הדבש הטבעי אינו מתקלקל ונשמר לאורך שנים .

תרופות ביתיות עם דבש  :

לטיפול בהצטננות ,נזלת כאבי גרון שיעול וצרידות
  • טריקטו ,תרופה איורוודית מסורתית - רבע כפית תערובת תבלינים יבשה המורכבת  מג'ינג'ר
 
          פלפל שחור ופיפלי (פלפל ארוך .ניתן להשיג בחנויות מזון הודי או אתיופי)  יחד עם רבע
 
          כפית דבש. פעמיים ביום אחרי האוכל בצהריים ובערב  
 
  • חצי כפית דבש עם חצי כפית אבקת כורכום – לשיעול ועודף ליחה
.
לטיפול בעור
  • לחתכים ופציעות ,חבישה ביולוגית - מורחים דבש על האזור הפגוע ומכסים בגזה. יש לחזור
 
         על הטיפול ארבע פעמים ביום כיוון שהדבש נספג מהר בעור .
 
  • לריכוך עור יבש במרפקים, ברכיים ועקבים – מריחה של תערובת המורכבת מכפית דבש ,
        כפית שמן שומשום וחצי כפית מיץ לימון.

לשיפור הראיה
  • כפית דבש בכוס מיץ גזר .משקה לשתיה בכל יום. משפר ראיה מתאים במיוחד לאלו
 
         העובדים מול מחשב במשך הרבה שעות ביום .
 
לניקוי הגוף מרעלים והרזיה
  • שתייה בכל בוקר של חצי כפית דבש מעורבב בכוס מים במקום ארוחת בוקר מתאים להרזיה
 
           ולניקוי הגוף מרעלים.
 
  •     רבע כפית תערובת הטריקטו יחד עם רבע כפית דבש תתאים גם לניקוי רעלים ממערכת
 
              העיכול, פעמיים ביום אחרי האוכל צהריים וערב.
 
 
 
 
 
 


 
 
 

 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים