הכנת גהיי (חמאה מזוקקת )

 חומרים: 


חמאה מחלב בקר באיכות טובה

סיר

בד גזה לסינון

צנצנת זכוכית עם מכסה

אופן ההכנה :

בזמן ההכנה ניתן תשומת לב לשינויים שעוברת החמאה

1. מחממים וממיסים את החמאה על אש קטנה ובאיטיות.

2. בשלב הרתיחה מתחיל לעלות קצף לבן על פני השטח אותו נסיר בעזרת כף עץ ,תהליך זה נמשך מספר דקות – בשלב זה מתרחש תהליך ההפרדה של

מוצקי החלב מהשומן .

3. כשהקצף נפסק נראה שכבה של שומן כנוזל שקוף וזך ושיכבה עם משקעים בקרקעית הסיר, נפסיק את החימום ונסיר מהאש.

4. נקרר מעט ונסנן דרך בד גזה לצנצנת. הסינון הוא לניקוי נוסף של השומן ממוצקי החלב המשקעים נשארים בבד.

5.נשאיר ללא מכסה עד לשהגהיי מתקרר 



. *** אין צורך לאחסן את הגהי במקרר
 
לייבסיטי - בניית אתרים