מתכונים

 
 ארוחת בוקר איורוודית - תבשיל אורז ועדשים 
 

 



חומרים :

כוס אורז בסמטי

1/2כוס עדשים מאש /מונג אשר היו מושרים למשך לילה .

2 כפות גהיי (חמאה מזוקקת )או שמן קוקוס



תבלינים :

2 כפיות זרעי כמון שלמים

1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס

חצי כפית שורש ג'ינג'ר  מגורד
1/2 -1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא חובה )

רבע כפית הינג (אספטידה =חילתית )

3 כוסות מים

מלח ע"פ הטעם

10 אגוזי קשיו או שקדים ללא הקליפה מוזהבים לאחר טיגון קל .

אופן ההכנה :

. שוטפים את האורז והעדשים ומבשלים יחד בסיר עם 3 כוסות מים יחד עם המלח .

בנפרד במחבת מטגנים בגהיי את התבלינים

מתחילם עם זרעי הכמון ופלפל שחור  תוך כדי ערבוב תמידי למניעת חריכתם

עד שמתחילים לפצפץ .מוסיפים את ההינג ומיד את הגי'נגר המגורד והפלפל הירוק

מערבבים כדקה ומסירים מהאש .

מעבירים את האורז והעדשים לקערת הגשה שופכים מעל את תערובת התבלינים ומערבבים .

 מקשטים מעל באגוזי  הקשיו או השקדים.
 
לייבסיטי - בניית אתרים