סלק








הסתיו החזיר את הסלק למטבח מכוסה מעט בבוץ ואדמה .

בראיה איורוודית: הסלק כבד, טעמו מתוק והוא בעל אנרגיה מקררת. כשהוא מבושל יתאים לטיפוסי

ואטה(אויר ומרחב ) ולטיפוסי פיטה (אש) וללא בישול יתאים יותר לטיפוסי קאפה( אדמה ומים) .

 לסלק תכונות ריפוי רבות, צבעו האדום כבר מרמז על כך שהוא מועיל לרקמת הדם. הסלק עוזר

ביצירת תאי דם אדומים, שומר על בריאות הלב וכלי הדם, מפחית כולסטרול, עשיר בסיבים, משפר

את העיכול, עוזר בסילוק רעלים מהגוף, אנטי דלקתי ואנטי סרטני במיוחד כנגד סרטן המעי הגס,

עשיר בויטמין C.

הסלק טעים בפני עצמו חי ,מבושל או אפוי,משולב בתבשילי ירקות, מרק או סלט.

 
 סלט סלק מרוקאי חמצמץ,זיכרון מהמטבח של אימא.


חומרים:

3 סלקים גדולים

 1/4 כוס שמן זית

מיץ משני לימונים

מלח הימלאיה

2 כפיות כמון טחון

הכנה:

שוטפים היטב את הסלקים ומבשלים אותם שלמים עם הקליפה עד שמתרככים .

בתום הבישול מוצאים מהסיר ומצננים.

לאחר מכן מקלפים, הקליפה מוסרת בקלות תחת זרם של מי ברז.

חותכים את הסלק לארבע פלחים ומכל פלח פורסים פרוסות בעובי 3-5 מ"מ.

בקערית נפרדת מערבבים יחד את השמן, מיץ הלימון הכמון והמלח ומוסיפים לפרוסות הסלק.

ניתן לשמור את הסלט במשך כמה ימים.

יש להוציא את הסלט מהמקרר כרבע שעה לפני ההגשה.     

 
לייבסיטי - בניית אתרים