עכשיו במיה


 


אני מאד אוהבת במיה וחושבת שזהו ירק נפלא אבל או שאוהבים או שלא וזה בעיקר בגלל המרקם הדביק והרירי שלה.

הבמיה ירק פופולרי במטבח ההודי ונקראת בהודית - Bhindi, טעמה מתוק ועפיץ האנרגיה שלה מקררת, היא מזינה וקלה לעיכול ומתאימה לכל סוגי

הטיפוסים ("טרי דושית" ) והיא נהדרת במיוחד בקיץ.

הבמיה צמח חד שנתי הגדל באזורים חמים עשיר בסיבים תזונתים, ויטמינים A, C, K,  חומצה

פולית ומינרלים : אשלגן. ברזל, מגנזיום, מנגן ואבץ.

והנה כמה מעלות שלה  ...

הסיבים התזונתים שבה מקטינים את הסיכוי לעצירות

 עוזרת לייצב רמות סוכר בדם

המרקם הרירי עוזר לריפוי כיבים במעיים

כמות הסיבים הגדולה וגם המרקם הרירי עוזרים להפחתת כולסטרול ולפינוי רעלים מהכבד

 
מתכון  פשוט לתבשיל במיה

מצרכים:

תרמילי במיה טריים (אפשר גם קפואים)

שמן זית

שיני שום פרוסות דק לפי הטעם וכמובן בהתאם לכמות הירק

תבלינים : זרעי כמון שלמים, כורכום , מלח הימלאיה

מעט מיץ לימון

הכנה :

-קוטמים את החלק הקשה מהקצה שליד הגבעול, חותכים באופן שמשאיר את תרמיל סגור.

יבוש בתנור: מניחים בתבנית גדולה ושטוחה דף אפיה ועליו שוטחים את התרמילים. וממתינים עד

שהבמיה מזהיבה , בערך  כ 15 דקות .

במידה וזאת במיה קפואה מפשירים ומיבשים כנ"ל בתנור אבל בנוסף מפזרים מעל התרמילים מעט שמן זית .
 
הבישול :

בסיר רחב מטגנים בשמן זית זרעי כמון שלמים עד שנשמעים פצפוצים ומוסיפים את פרוסות השום

לטיגון קצר של דקה .


מעבירים את הבמיה לסיר ומזהיבים אותה קלות בשמן.

מוסיפים מעט מים ואת התבלינים .מבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך. בודקים מידי פעם ובמידה

ויש צורך מוסיפים עוד מים.

בסוף הבישול מוסיפים  מעט מיץ לימון.

 
בתאבון !



רוצים להכיר עוד תבשילים? בקרוב סדנת בישול איורוודי ! 


נלמד עקרונות בתזונה איורוודית מה מומלץ לאכול, למי ומתי ?

נכיר תבלינים מהמטבח ההודי, הטעמים והאיכות הרפואיות שלהם בשימוש יומיומי וכתרופות .

נכין ביחד ארוחה איורוודית טעימה, קלה לעיכול ופשוטה להכנה.


 
משך הסדנה : 3 וחצי שעות

תאריך : יום שישי 23/6/17 משעה 10:00- 13:30

הסדנה נערכת בתל-אביב בקבוצה קטנה ובאווירה ביתית 

מחיר : 250 ₪

למשתתפי הסדנה תינתן הנחה של 20% למפגש אבחון וטיפול

להרשמה ולפרטים נוספים: 

טלי -   052-3425907 


  




 
 
לייבסיטי - בניית אתרים