תבשיל בורגול וירקות


חומרים :

1  ספל בורגול גס וקלוי –קולים בכדי למנוע מהתבשיל להיות עמילני

2 כפות גהיי או יותר במחבת אחר

כף זרעי כמון

צילי ירוק חתוך על פי הטעם

1 כפית כורכום

מלח ים טבעי על פי הטעם 

ירקות חתוכים :

2 גזרים קצוצים

ספל שעועית ירוקה (אפשרי גם קפואה )

2 כוסות אפונה      (אפשרי גם קפואה )

2 כוסות תרד חתוך לרצועות

אופן ההכנה :

שמים את הבורגול בווק על להבה בינונית וקולים אותו תוך כדי ערבוב תמידי למנוע חריכה של הגרגירים 

מערבבים עד שצבע הבורגול משתנה לגוון זהוב חום ומעלה ריח נעים .

מסירים מהאש ומניחים בצד 

בסיר ממיסים את הגהיי ומוסיפים את זרעי הכמון עד ששומעים קולות פצפוף עדינים 

מוסיפים את הצילי הקצוץ ומערבבים במהירות כדקה ומוסיפים את הכורכום 

מיד אחרי מוסיפים את הירקות החתוכים ומערבבים את הירקות לספיגת הטעמים 

מוסיפים את הבורגול לסיר עם הירקות מוסיפים ספל מים ומלח

מבשלים על להבה קטנה כ40 -30 דקות
 
לייבסיטי - בניית אתרים