תבשיל קדרה חורפי




ארוחת צהרים  בניחוח איורוודי - קל לעיכול ,מהיר ופשוט להכנה .
 
מצרכים :

3 תפוחי אדמה בגודל בינוי-גדול

1 בטטה

בצל בינוני

1 קולרבי

1 שומר

1 גזר

1 עגבניה בשלה וגדולה

פלפל ירוק חריף (לא חובה )

כוס עדשים –ירוקים או מונג (מושרים למשך הלילה )

4 כפות שמן זית

2 כוסות מים

עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים (לא חובה )

תבלינים :

זרעים שלמים 

1/2 כפית זרעי חרדל

1/4 כפית זרעי חילבה

1 כפית זרעי כמון

1 כפית זרעי כוסברה

2 תרמילי הל

תבלינים באבקה :

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום 

פלפל שחור

מלח

אופן ההכנה :

חותכים את הירקות לקוביות בגודל בינוני .

1. בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את התבלינים השלמים מערבבים עד שמתחילים לשמוע קולות פצפוץ . משגיחים שלא ישרפו

2 .מוסיפים את הפלפל הירוק והבצל לבישול והזהבה כ 3 דקות תוך כדי ערבוב

3.מוסיפים את שאר הירקות יחד עם אבקת הכורכום פלפל שחור והפפריקה בוחשים להספגת הטעמים בירקות 

4.מוסיפים את המים המלח והעגבנייה .מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה 

5.עם הרתיחה מוסיפים את העדשים מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין 20 דקות לחצי שעה .

6. בהגשה מפזרים מעל את העלים הקצוצים .התבשיל מתאים לצד אורז 

* ירקות אלו הם בגדר המלצה ניתן לשלב ירקות אחרים שיש בבית : קישואים ,דלורית ,אפונה ירוקה שעועית ירוקה ,לפת
 
לייבסיטי - בניית אתרים